ZF 24

Cesiro Sighişoara: Piaţa produselor din ceramică îşi va menţine trendul de creştere

Cesiro Sighişoara: Piaţa produselor din ceramică îşi...

Autor: Laurentiu Cotu

21.01.2014, 00:05 291
„Piaţa locală a produselor ceramice a evoluat pozitiv în 2013 şi ne aşteptăm ca această tendinţă să se menţină şi în acest an, datorită măsurilor de protecţie impuse de Comisia Europeană faţă de importurile din China, dar şi datorită creşterii cererii la nivel european. În ceea ce priveşte activitatea Cesiro din acest an, ne aşteptăm la o diversificare a pieţelor şi o creştere pe America de Nord şi Spania“, a  declarat pentru ZF Transilvania Aurelian Voia, director general Cesiro.
 
La nivel local produsele Cesiro (farfurii, ceşti, boluri, ghivece sau vaze) sunt distribuite prin firma Cesiro House All către principalele lanţuri de supermarketuri şi către clienţii mai mici tradiţionali.
 
Anul trecut compania a investit circa un milion de euro pentru extinderea capacităţii de producţie, iar pentru acest an şi-a bugetat o investiţie în valoare de 500.000 de euro, în principal pentru creşterea productivităţii şi finalizării extinderii de capacitate.
 
Anul trecut capacitatea lunară a fabricii Cesiro era de 1.600-1.650 de tone, însă în urma investiţiilor realizate aceasta va fi extinsă la circa aproximativ 1.800 de tone, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO