ZF 24

Circulatia trenurilor intre Brasov si Predeal, ingreunata de copacii cazuti pe liniile de tensiune

05.12.2007, 15:41 9

Circulatia trenurilor intre Brasov si Predeal se desfasura in continuare cu mare dificultate, miercuri la pranz, din cauza crengilor sau copacilor cazuti pe liniile de inalta tensiune, trenurile inregistrand, pana la amiaza, intarzieri de aproape 7 ore.

Valentin Dorobantu, directorul departamentului Exploatare, de la CFR Calatori, a declarat ca circulatia feroviara nu este blocata, ci se circula alternativ pe un singur fir, dar situatia este in continuare dificila intrucat inca se mai rup crengi peste liniile de inalta tensiune din cauza greutatii zapezii si a vantului puternic.

Potrivit lui Dorobantu, pe portiunea Predeal - Timisul de Sus s-au rupt noaptea trecuta mai multe crengi si trunchiuri de copac din cauza caderilor de zapada.

Circulatia cu locomotive electrice a fost oprita in acest interval si s-a circulat cu locomotive diesel, uneori alternativ, pe un singur fir, in portiunile afectate de caderile de crengi sau copaci. Conform sursei citate, mai multe trenuri de calatori au avut intarzieri de pana la 400 de minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO