ZF 24

Clifford Chance Badea a asistat OMV Petrom în legătură cu delistarea certificatelor globale de depozit de pe Bursa de Valori de la Londra

Clifford Chance Badea a asistat OMV Petrom în legătură...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2023, 12:40 109

Practica Pieţe de Capital a Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat OMV Petrom în legătură cu delistarea certificatelor globale de depozit (GDR-uri) de pe Bursa de Valori din Londra.

Echipa Clifford Chance a fost coordonată de partener Mădălina Rachieru-Postolache şi de senior associate Gabriel Toma, oferind asistenţă juridică pe aspecte de drept român şi englez pe parcursul întregului proces, inclusiv asistenţă în comunicarea cu autorităţile de reglementare din România, cu Autoritatea Britanică de Conduită Financiară (Financial Conduct Authority - FCA) şi oficialii London Stock Exchange. Aspectele de drept englez au fost acoperite de senior associate James Koessler şi avocat Mathias Toubiana din biroul Clifford Chance Londra.

„Clifford Chance Badea a asistat toate listările de GDR-uri realizate până acum de companiile româneşti pe Bursa de Valori din Londra (Romgaz, Electrica, Fondul Proprietatea şi OMV Petrom) şi sunt mândră în special pentru că am putut să văd cum cercul se închide prin această delistare, care reprezintă totodată şi un semnal că piaţa de capital românească a evoluat până la o etapă care îi permite să poată concura cu cele mai mari pieţe de capital europene”, a declarant Mădălina Rachieru-Postolache, partener şi coordonator al practicii Pieţe de Capital de la Bucureşti.

Portofoliul de tranzacţii de piaţă de capital asistate cu succes de Clifford Chance Badea în ultimele 12 luni a depăşit 20 de miliarde euro, echipa de la Bucureşti asistând în toate mandatele majore lansate în România, dar şi într-o serie de tranzacţii complexe la nivel global.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO