ZF 24

CNVM obliga SIF Oltenia sa discute situatia lui Dinel Staicu

09.02.2007, 15:04 10

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a solicitat conducerii SIF Oltenia sa convoace, in termen de doua luni, Adunarea Generala a Actionarilor pentru a decide oportunitatea mentinerii in functie a actualului presedinte, Dinel Staicu, trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie.

"Consiliul de Administratie al SIF Oltenia are obligatia de a convoca, in termen de cel mult 60 de zile de la data emiterii prezentei ordonante, Adunarea Generala a Actionarilor SIF Oltenia in vederea adoptarii unei hotarari cu privire la oportunitatea mentinerii domnului Dinel Staicu in functiile detinute in cadrul SIF Oltenia, in conditiile trimiterii acestuia in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie", se spune intr-o ordonanta a CNVM de miercuri, 7 februarie.
Staicu a fost trimis in judecata, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, alaturi de el fiind inculpat si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru o frauda de peste cinci milioane de euro.

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, a lui Ion Popescu - fost presedinte al BIR, Radian Raceala - director al directiei de creditare din cadrul aceleiasi banci, Virorica Dutu - sef serviciu creditare de la aceeasi banca, precum si a lui Dinel Staicu pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO