ZF 24

Companiile de asigurări încetinesc ritmul restructurării reţelelor de distribuţie

Cristian Constan­tinescu, membru în CA al Allianz-Ţiriac

E un lucru absolut normal ca asigurătorii să încetinească procesul de restructurare, însă mare lucru nu se mişcă din câte văd eu. Mai este mult de lucru pentru ajunge la situaţia de acum cinci ani.

Cristian Constan­tinescu, membru în CA al Allianz-Ţiriac E un lucru absolut normal ca asigurătorii să încetinească procesul de restructurare, însă mare lucru nu se mişcă din câte văd eu. Mai este mult de lucru pentru ajunge la situaţia de acum cinci ani.

Autor: Anelis Baciu

23.09.2013, 00:07 21

Unii dintre asigurătorii mari au oprit procesul de restructurare a reţelelor proprii de vânzare şi chiar au deschis unităţi noi.

Patru din cinci companii de asigurări care au răspuns unei solicitări a ZF privind reţelele proprii de distribuţie şi numărul de angajaţi au reluat procesul de deschidere de noi sucursale şi agenţii, numărul unităţilor de vânzare ale acestora urcând cu 28 faţă de finalul anului trecut. Deşi au mărit capacităţile reţelei teritoriale, asigurătorii au continuat să reducă cheltuielile cu personalul, iar numai două din cele cinci companii au angajat oameni noi.

„E un lucru absolut normal ca asigurătorii să încetinească procesul de restructurare, însă mare lucru nu se mişcă din câte văd eu. Mai este mult de lucru pentru ajunge la situaţia de acum cinci ani“, a afirmat Cristian Constan­tinescu, membru în consiliul de administraţie al Allianz-Ţiriac şi fost director general al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO