ZF 24

Consiliul de Administraţie al Romaero Bucureşti l-a ales pe Ionel-Daniel Butunoi în funcţia de preşedinte

Consiliul de Administraţie al Romaero Bucureşti l-a...

Autor: Roxana Rosu

12.09.2023, 14:38 369

Consiliul de Administraţie al Romaero Bucureşti (simbol bursier RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare din România, l-a ales pe Ionel-Daniel Butunoi în functia de preşedinte, în baza unei decizii din 11 septembrie.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, cu 56,7% din acţiuni.

Noul preşedinte CA, născut în 1975, este senator PSD.

În primele şase luni  din 2023, Romaero a raportat o cifră de afaceri de 24 milioane lei, fată de 40 milioane lei în perioada similară din 2022, şi pierderi de 42 milioane lei, în creştere cu 58%.

Scăderea afacerilor a fost determinată în principal de reducerea activităţii lucrărilor de întreţinere şi reparaţii aeronave civile.

”În cursul anului 2023 ROMAERO S.A. a continuat să aplice politica riguroasă şi prudentă, privind calculul şi înregistrarea contabilă a unor creanţe generate din continuarea derulării unor operaţiuni comerciale mai vechi, contrar voinţei companiei – în principal găzduirea (forţată) a unui număr de opt aeronave dezafectate ce aparţin unor companii româneşti intrate în faliment – situaţie care obligă ROMAERO să constituie provizioane în cuantum de 100% pentru toate sumele de încasat de la debitorii în insolvenţă/faliment, cu un impact în semestru 1 al anului 2023 de peste 4,7 milioane lei”, se arată în raportul companiei.

În plus, activitatea a fost influentată negativ de migraţia personalului spre piaţa de muncă externă, în principal forţa de muncă din zona de activitate privind lucrările de reparaţii şi întreţinere aeronave civile.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO