ZF 24

Consortiul condus de Royal Bank of Scotland ar putea renunta la preluarea ABN

26.08.2007, 16:51 12

Consortiul condus de Royal Bank of Scotland (RBS), care vrea sa preia ABN AMRO, se teme ca autoritatile de reglementare olandeze ar putea impune conditii restrictive, preluarea devenind neatragatoare in aceasta situatie, a declarat o sursa apropiata consortiului, citata de Reuters.

Royal Bank of Scotland, impreuna cu grupul belgian-olandez Fortis si cel spaniol Santander, a facut o oferta de preluare a ABN AMRO pentru 71 de miliarde de euro, in timp ce principalul concurent, institutia britanica Barclays, a oferit numai 61 de miliarde de euro pentru cea mai mare banca din Olanda.

Actiunile ABN au scazut, vineri, cu peste 1%, din cauza temerilor ca RBS ar putea micsora oferta de preluare, dar surse apropiate consortiului au dezmintit aceasta intentie.

Consortiul condus de Royal Bank of Scotland a anuntat pe 15 august ca si-a marit participatia la banca olandeza de la 3,25%, la 4,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO