ZF 24

Contractul de concesiune pentru Aeroportul International Brasov - Ghimbav, aproape de final

19.07.2007, 16:37 83

Consiliul Judetean Brasov si compania canadiana IntelCan Technosystens vor semna, maine, contractul de concesiune pentru proiectarea, constructia si operarea Aeroportului International Brasov - Ghimbav, lucrarile efective urmand a fi demarate in cursul acestui an.
IntelCan este, de altfel, singura companie care a depus, in luna februarie, oferta pentru constructia aeroportului Brasov-Ghimbav si a castigat ulterior licitatia.
Un nou obstacol de care trebuie sa mai treaca CJ Brasov este intabularea in Cartea Funciara a spatiului pe care va fi construit obiectivul, potrivit lui Iancu Vespasian, seful comisiei care se ocupa de realizarea Aeroportului International Brasov-Ghimbav.
"Avem probleme cu intabularea unui teren de 200 hectare pe care Guvernul a fost de acord sa-l treaca in proprietatea judetului Brasov. Statul roman nu s-a intabulat, nici inainte, nici dupa Revolutie. Prin urmare, mai intai trebuie intabulat terenul statului roman, iar apoi trebuie intabulat din nou ca apartinand judetului Brasov. Din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt clare si totul este aranjat. Exista insa aceasta problema a statutului juridic al terenurilor", a spus Vespasian, astazi, intr-o conferinta de presa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO