ZF 24

Contractul de privatizare a Automobile Craiova ar putea fi modificat, la solicitarea CE

03.02.2008, 12:33 14

Comisia Europeana ar putea ridica o serie de obiectii la privatizarea Automobile Craiova cu grupul amercian Ford care sa impuna modificarea anumitor prevederi din contract, dar nu si anularea tranzactiei, potrivit presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, citat de Mediafax.

El se asteapta ca raspunsul oficialiilor europeni sa fie unul pozitiv, insa nu exclude impunerea unor conditii din partea Comisiei Europene.

Potrivit acestuia, valabilitatea contractului ar putea fi din nou prelungita prin vointa bilaterala a celor doua parti si doar daca exista justificare.

Dupa finalizarea tranzactiei reprezentantii Ford vor trebui sa propuna actionarilor fuziunea firmelor Automobile Craiova, Daewoo Automobile Romania si Mecatim Timisoara, care vor fi divizate, ulterior in doua societati - una in care vor intra doar activele necesare pentru productia auto, iar cealalta va avea in componenta celelalte terenuri si active.

Presedintele AVAS considera ca fuziunea celor trei unitati si procesul de divizare va dura circa doi ani de zile.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO