ZF 24

Conturile de economii aproape au scos din joc depozitele la termen

11.06.2008, 18:30 15

Economiile in lei plasate de populatie la banci au fost canalizate aproape exclusiv catre conturile de economisire in primele patru luni ale anului, in timp ce depozitele la termen au stagnat, arata datele BNR.
Conturile de economii - produse de economisire flexibile, care combina accesibilitatea unui cont curent cu o dobanda ridicata - au ajuns astfel aproape sa scoata din joc clasicele depozite la termen.

La sfarsitul lunii aprilie, disponibilitatile la vedere in lei (clasa in care se incadreaza conturile curente, dar si cele de economisire) ale populatiei, se ridicau la 21,5 miliarde de lei. Astfel, soldul lor a ajuns aproape sa il egaleze pe cel al depozitelor, care a stagnat de la inceputul anului la 24,7 miliarde de lei (echivalentul a 6,7 miliarde de euro).

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt ofertele pe care bancile le-au lansat pe piata si ce dobanzi practica acestea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO