ZF 24

Conturile institutiilor publice vor fi blocate, daca nu depun situatiile financiare la timp

27.08.2007, 00:15 13

Conturile deschise de autoritatile si institutiile publice la Trezorerie vor fi blocate de Ministerul Finantelor, daca acestea nu depun situatiile financiare in termen de 10 zile de la data aplicarii amenzilor pentru intarziere, intrucat Romania nu-si poate indeplini obligatiile asumate ca stat UE.

De asemenea, in caz de intarziere, ordonatorii principali de credite nu vor putea obtine imprumuturi acordate de la buget.

Prevederile sunt incluse intr-un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii, elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor.

Vor fi exceptate de la noua regula platile din fonduri externe nerambursabile sau finantarile primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe si proiecte, precum si fondurile de cofinantare si prefinantare aferente.

Totodata, noile prevederi nu se aplica in cazul platii salariilor si a contributiilor aferente, rambursarilor de credite interne si externe, comisioanelor si altor costuri aferente, contributiilor si cotizatiilor catre organizatii internationale, platilor din fondurile la dispozitia Guvernului si altor operatiuni urgente care nu pot fi amanate, cu aprobarea Ministerului Economiei si Finantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO