ZF 24

Cosmote şi Romtelecom au avut afaceri cumulate de 268 milioane de euro în trim. III

Foto Cristina Nichituş

Foto Cristina Nichituş

08.11.2013, 00:04 99

Cosmote şi Romtelecom, companiile locale de comunicaţii mobile şi fixe controlate de grupul elen OTE, au înregistrat în al treilea trimestru venituri de 152,6 mil. euro, respectiv 116 mil. euro, în scădere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cosmote România a raportat pentru perioada iulie-septembrie venituri de 116 milioane euro, cu 1,69% mai reduse faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, iar profitul EBITDA a coborât cu 3,5%, la 33 milioane euro, din cauza costurilor mai ridicate cu investiţiile. În trimestrul al treilea din 2012, compania a obţinut venituri de 118 milioane de euro şi un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 34,2 milioane de euro. Veniturile din servicii au urcat cu 2,9%, în principal datorită serviciilor de date şi extinderii pe segmentul de business.

Astfel, numărul clienţilor business ai companiei a urcat cu 14,4%, în timp ce numărul total al clienţilor a scăzut cu 5,1% faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, de la 6,382 milioane la 6,057 milioane, dintre care 25,4% abonaţi şi restul utilizatori de cartele în regim pre pay,

potrivit datelor publicate de grupul elen OTE, compania-mamă a Cosmote. „Acest trimestru a fost marcat de numeroase realizări pentru Cosmote România, cum ar fi semnarea împrumutului cu BERD – prin care ne-am consolidat resursele, astfel încât să putem urma un plan optim de investiţii pentru dezvoltarea serviciilor în bandă largă – sau lansarea noului nostru portofoliu de abonamente, prin care am simplificat radical experienţa telefoniei mobile“, a spus Anastasios Tzoulas, director financiar executiv al operaţiunilor OTE în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO