ZF 24

Cotidianul: Pensii private si cu dubla semnatura

11.10.2007, 00:12 12

Autoritatile iau in considerare varianta de a nu mai anula semnaturile duplicate pe contractele de pensii, a declarat Ion Giurescu, citat de Cotidianul.

Problema semnaturilor duble pe contractele de pensii private obligatorii ar putea fi rezolvata pe principiul primul venit-primul servit. Noul sistem ar urma sa inlocuiasca actualele prevederi care spun ca, in situatia in care un angajat semneaza pentru doua fonduri diferite, ambele contracte vor fi anulate.

"Luam in calcul varianta unei modificari, insa doar dupa discutii cu administratorii de fonduri. Daca vor fi multi care se impotrivesc vehement, nu vom lua aceasta masura daca nu am putea merge pe sistemul primul venit-primul servit", a declarat ieri Ion Giurescu, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) la un seminar pe teme de specialitate. Administratorii se acuza deja intre ei de practice ilegale, fara dovezi insa. "Am primit semnale chiar din piata. Au fost doar sesizari, pentru ca se pare ca spiritul colegial a primat. Fara dovezi nu avem ce face", a mai spus Giurescu. www.cotidianul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO