ZF 24

Criza a sters 170 mld. euro din averea celor mai bogati britanici. Mittal, cel mai mare perdant

26.04.2009, 12:49 19

Recesiunea economica a sters peste 155 de miliarde de lire sterline (170 de miliarde de euro) din averea celor mai bogati o mie de oameni din Marea Britanie, echivalentul a o treime din totalul avutiei lor, scrie cotidianul Sunday Times.

Editia de anul acesta a Topului Bogatilor realizat de cotidianul britanic arata cea mai mare prabusire a averilor, de la inceputul publicarii lui, in urma cu 21 de ani.Numarul miliardarilor britanici a scazut anul acesta de la 75 la 43. Cei mai bogati 100 de oameni au pierdut 92 de miliarde de lire sterline, si doar 3 si-au sporit averea.

Cel mai mare perdant din lista este Lakshmi Mittal, patronul ArcelorMittal, a carui avere a scazut cu 16,9 miliarde de lire sterline, la 10,8 miliarde de lire sterline, insa omul de afaceri continua sa fie cel mai bogat din Marea Britanie. Rivalul sau de pe pozitia a doua, Roman Abramovici, are in prezent o avere de 7 miliarde de lire sterline, in scadere cu 4,7 miliarde de lire, fata de anul trecut.

Ducele de Westminster este cel mai bogat cetatean britanic, cu o avere de 6,5 miliarde de lire sterline, si se situeaza pe locul al treilea in topul celor mai bogati rezidenti din Regatul Unit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO