ZF 24

Criza ii invata pe oameni sa mearga pe bicicleta. O fabrica de biciclete din Deva se extinde si angajeaza personal

Criza ii invata pe oameni sa mearga pe bicicleta. O fabrica de biciclete din Deva se extinde si angajeaza personal
21.04.2009, 15:41 184

Fabrica de biciclete Eurosport DHS, de langa Deva, va aloca aproximativ doua milioane de euro pentru constructia unei hale de productie, firma, detinuta de investitori chinezi, urmand sa faca angajari, informeaza agentia Mediafax.

Directorul general al Eurosport DHS, Yang Xi, a declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca europenii renunta la masini, in conditiile crizei economice si folosesc mai mult bicicletele, astfel ca 70% din cele 450.000 de biciclete produse anual la Deva sunt vandute in Occident, in special in Germania.

"Daca pana acum in tarile din vest fiecare persoana din familie avea masina ei, acum multe au trecut la mijloace de locomotie care nu consuma combustibil si intretin si silueta. Am fost in vizita la o fabrica de confectii din Germania in urma cu un an. Parcarea era plina de masini ale angajatilor, luna trecuta am fost din nou. Parcarea pentru masini era goala, insa erau multe biciclete lasate la intrare, semn ca oamenii au trecut pe un alt mijloc de locomotie. Comenzile noastre sunt din ce in ce mai multe si mai mari si suntem nevoiti sa facem angajari, sa marim programul de lucru si sambata, care pana acum era libera", a spus Yang Xi.

Astfel, managerii chinezi ai fabricii construiesc acum o noua hala de productie, in care mai investesc inca doua milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO