ZF 24

Criza "italiana" ajunge la Comisia Europeana

Criza "italiana" ajunge la Comisia Europeana
04.11.2007, 18:38 12

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania va sesiza Comisia Europeana in legatura cu recentul proiect de lege adoptat de guvernul italian, permitand expulzarea rapida a imigrantilor care prezinta un potential risc pentru Italia.
Presedintele a spus ca legea este in acord cu directiva 38/2004 a Comisei Europene (referitoare la imigratie), insa modul in care a fost aplicata este defectuos intrucat romanilor expulzati vineri seara din Italia nu li s-a dat nici o sansa sa apeleze la justitie.
In al doilea rand seful statului a cerut guvernului sa sesizeze CE in privinta unui program de incluziune sociala a rromilor la nivel european, afirmand ca problema rromilor nu este doar a Romaniei ci a intregi Uniuni Europene.
Saptamana trecuta guvernul italian, intrunit in sedinta de urgenta, a adoptat o lege care permite expulzarea rapida a imigrantilor care prezinta un potential pericol si asta fara ca cei in cauza sa poata apela la justitie.Acest lucru s-a intamplat dupa ce un cetatean roman de etnie rroma a ucis o italianca.Cazul a provocat un val de ostilitate la adresa romanilor care lucreaza in Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO