ZF 24

CSSPP a retras avizul pentru circa 40 de agenti de marketing ai ING Fond de Pensii, pentru fraude

27.10.2007, 07:43 20

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras avizul unui numar de 41 de agenti de marketing ai ING Fond de Pensii, la solicitarea companiei de administrare, fiind depistate fraude la semnarea contractelor, a anuntat, vineri, autoritatea de reglementare, citata de Mediafax.

Totodata, CSSPP a dispus radierea din registrul agentilor de marketing si inscrierea acestora in baza de date cu persoane care au interdictie de a mai desfasura activitati de marketing la fondul de pensii administrat privat, se arata intr-un comunicat al CSSPP remis agentiei MEDIAFAX.

"Cei 41 de agenti de marketing, colaboratori ai ING Fond de Pensii, au intreprins o serie de actiuni, definite de lege ca fraude, asa cum a reiesit din analiza efectuata asupra primelor doua raportari bilunare transmise la CSSPP", se precizeaza in comunicat.

Prevederile legale in domeniu incalcate de cei 41 de agenti de marketing sunt falsificarea actelor de aderare, obtinerea semnaturii participantului sub presiune, oferirea unor parti din comisioanele aferente activitatii de marketing, semnaturi obtinute prin intermediar sau care nu sunt ale viitorilor participanti, permisiunea semnarii actelor de aderare de catre participanti in prezenta unor terte persoane, neautorizate in acest sens.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO