ZF 24

Cum s-a transformat o frumoasa prietenie in razboiul Google – Apple

05.04.2010, 11:04 19

Parea inceputul unei frumoase prietenii. Cu trei ani in urma,Eric E. Schmidt, directorul executiv al Google, se grabea sa urcepe o scena din San Francisco ca sa-i stranga mana lui Steve Jobs,CEO si cofondator al Apple, si sa-l ajute sa dezvaluie o minunatiede gadget, iPhone-ul, in fata sutelor de jurnalisti si de faniextaziati, adunati la expozitia anuala MacWorld.

"Steve, felicitarile mele!", i-a zis Schmidt aliatului saucorporatist. "Acest produs va fi tare." Jobs a primit complimentulcu un zambet pe toata fata. Astazi, o asemenea caldura ar fi greude imaginat. Jobs, Schmidt si companiile lor s-au angajat intr-obatalie dura privind viitorul telefoanelor mobile si alaplicatiilor pentru ele, cu implicatii care reverbereaza inintregul peisaj dgital.

In ultimele sase luni, Apple si Google s-au duelat in achizitii,patente, directori, consilieri si aplicatii pentru iPhone. Jobs siSchmidt au tras fiecare in compania celuilalt, atat prinintermediul presei, cat si in discutiile cu propriii angajati.

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO