ZF 24

Cum se lupta companiile de leasing pentru supravietuire

28.04.2009, 00:00 13

2009 se anunta pentru piata de leasing un an foarte dificil, in care atentia se muta de la crestere la gasirea solutiilor pentru supravietuire, scrie BUSINESS Magazin. De la Milano, de unde coordoneaza activitatea UniCredit Global Leasing din 17 tari, Septimiu Postelnicu da un verdict dur: de cresteri mai vorbim poate abia peste cativa ani. Din aceasta perspectiva, Postelnicu are insa o imagine mai clara si mai integrata asupra sanselor pe care le are piata de leasing din Romania si din Europa. Nici prezentul, si nici viitorul apropiat nu se arata confortabile, lasa el sa se inteleaga; e foarte clar ca leasingul, la fel ca multe alte industrii, a cazut victima declinului economic de pe tot continentul, iar perioada urmatoare va fi a unei reasezari radicale. “De cresteri mai vorbim peste cativa ani”, crede Septimiu Postelnicu; pentru moment, importante sunt masurile ce se pot lua pentru a supravietui: “Acum discutam de consolidare si de selectia adecvata a clientilor si a industriilor pe care le deservim”.

Cititi cum s-au prabusit domeniile care au sustinut ani la rand cresterea puternica a sectorului de leasing pe www.businessmagazin.ro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO