ZF 24

Cum va arata primul autoturism asamblat de Ford la Craiova - viitorul Ford B-Max

Cum va arata primul autoturism asamblat de Ford la Craiova - viitorul Ford B-Max
07.09.2009, 14:56 40

In vara anului viitor Ford Craiova va porni productia viitorului B-Max, un monovolum de clasa mica, realizat pe platforma comuna cu actuala generatie a lui Fiesta. Noul B-Max va inlocui modelul Fusion, asamblat in prezent de catre Ford Europa la uzina din Spania. Pe piata europeana viitorul Ford va concura cu modele precum Citroen C3 Picasso dar si Opel Meriva sau Renault Modus.

Revista din Marea Britanie Auto Express prezinta primele imagini cu viitorul model a Ford asamblat la Craiova.

Ca si Fiesta, viitorul B-Max va fi puternic influentat de strategia "kinetic design" si in acelasi timp va avea o inaltime mai mare pentru un habitaclu mai spatios.

Pentru a se accentua modularitatea, viitorul B-Max va prelua de la S-Max si Galaxy conceptul de scaune independente in spate, care se pot deplasa inainte sau inapoi pentru a mari spatiul destinat portbagajului.

Viitorul B-Max va fi echipat cu noua generatie de motoare de 1,0 litri EcoBoost care se vor produce in Koln si Craiova. Acestea vor dezvolta puteri incepand de la 89 la 108 CP. In acelasi timp, va fi disponibil si un motor pe benzina de 1,6 litri care va dezvolta 148 CP.

Gama motorizarilor diesel va fi alcatuita dintr-unul de 1,6 litri TDCi de 90 CP si unul de 109 CP.

Potrivit presei internationale, in 2010, primul an de productie se vor asambla la Craiova peste 100.000 de modele B-Max, in afara celor cateva zeci de mii ale utilitarei Transit Connect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24