ZF 24

Daniel Daianu: unii investitori straini si-au lichidat pozitiile in Romania

26.08.2007, 13:47 14

"Pietele financiare din Romania sunt relativ primitive: ponderea intermedierii financiare in PIB este la noi cca 25% fate de peste 80-90% in economiile mature din UE; bancile ocupa un loc mult mai important decat piata de capital in intermedierea financiara; gama de produse financiare folosite (derivativele nu exista in fapt), etc. Aceste trasaturi fac ca pietele financiare de la noi sa fie mai putin expuse la ?gripare? in mod direct. Drept totodata este ca economia romaneasca se afla intr-un ciclu de crestere propriu celor emergente ?unde ratele de crestere economica sunt mai inalte decat in economiile mature.
Am simtit acum afecte ale turbulentelor fiindca unii investitori straini si-au lichidat pozitii in Romania dorind sa faca rost rapid de lichiditate, asa cum au fugit si din alte economii emergente"... Mai multe despre pietele financiare din Romania si de ce s-a resimtit si in Romania criza internationala de pe piata creditelor, cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO