ZF 24

Daniel Nicolescu,PayU: Doar 10-15% dintre clienţii magazinelor online plătesc pe internet, restul achită la livrare

Autor: Luciana Georgescu

08.06.2014, 19:47 90

Cea mai mare parte a clienţilor magazinelor online preferă să plătească la livrarea comenzii şi nu online, cauza principală fiind teama că produsele nu vor fi primite la timp şi în condiţii bune, conform termenilor de livrare. Circa 10-15% din plăţi se fac pe internet.

„Deşi în prezent plata electronică în retail reprezintă un procent relativ redus, în trei ani sperăm să ajungem la 50%, de la 10-15% în prezent“, a spus la ZF Live, Daniel Nicolescu, director general al PayU, cel mai mare integrator de plăţi online din România.

Românii preferă să plătească online când comandă servicii şi mai puţin când cumpără produse, după cum susţine şeful PayU. „În turism plata electronică este preferată pentru că e un serviciu pe care clienţii îl plătesc şi îl primesc în timp real. La fel şi biletele la meciuri. Însă când vine vorba de produse, lucrurile se schimbă. Clientul are anumite aşteptări, iar magazinele online trebuie să fie pregătite să îi onoreze aceste aşteptări“, a spus Nicolescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO