ZF 24

Deutsche Bank si BNP Paribas cheama Bank of America la tribunal pentru ca nu si-a respectat angajamente de 1,7 mld. dolari

25.11.2009, 20:41 18

Cea mai mare banca americana, dupa marimea activelor, Bank ofAmerica, a fost actionata in judecata de catre Deutsche Bank sidivizia ipotecara a BNP Paribas, cele doua institutii financiaraacuzand creditorul american ca nu si-ar fi respectat obligatiile incazul asigurarii unor tranzactii cu imprumuturi ipotecare de maimulte sute de milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Deutsche Bank acuza Bank of America de faptul ca a incalcattermenii contractuali privind asigurarea unor instrumentefinanciare, intrucat nu a protejat peste 1,25 miliarde de dolari innumerar si credite ipotecare, din tranzactii efectuate in 2007 si2008.

Intr-un alt proces, BNP Paribas Mortgage Corp sustine ca Bank ofAmerica a refuzat sa plateasca 480,7 milioane de dolari, sub formade principal si dobanda, pentru titlurile asigurate care au ajunsla maturitate la 10 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO