ZF 24

Deutsche Telekom se leaga de reteaua OTE, la un an de la achizitie. Starea retelei din Romania se vede de la Frankfurt doar cu aprobare de la OTE

Deutsche Telekom se leaga de reteaua OTE, la un an de la achizitie. Starea retelei din Romania se vede de la Frankfurt doar cu aprobare de la OTE
20.03.2009, 09:52 43

Grupurile Deutsche Telekom si OTE si-au interconectat pe 9 februarie retelele internationale telecom prin centrul de la Frankfurt al gigantului telecom german, reteaua comuna a celor doi operatori acoperind acum, integral, spre exemplu, distanta de la Atena la New York. “Un apel telefonic intre cele doua orase este posibil acum doar prin infrastructura proprie a Deutsche Telekom si OTE”, au spus reprezentantii celor doua companii, in cadrul unui eveniment organizat joi la Frankfurt.

Din centrul international de management al retelei Deutsche Telekom din Frankfurt este supravegheata functionarea retelei DT in lume, inclusiv a cablurilor submarine care traverseaza Oceanul Atlantic. Odata cu procesul de integrare al OTE, nemtii vor putea incepe sa vada si cum functioneaza retelele din tarile acoperite de OTE, precum Romania, Bulgaria sau Grecia dar si cablurile submarine din Marea Mediterana.

Procesul de integrare al celor doua retele, care le permite celor doua grupuri sa reduca costurile si sa ofere un pachet de servicii extins catre clientii companii cu sedii in diferite tari ale lumii, este insa abia la inceput.

Intrebati daca pot vedea de la Fankfurt cum functioneaza reteaua OTE din anumite tari sau regiuni, reprezentantii OTE admit :”Da, dar numai dupa ce solicitam aprobarea OTE”. Iar reciproca este probabil valabila: nici tehnicienii OTE nu pot supraveghea fara aprobare reteaua DT.

Este de notat, de altfel, ca acest prim pas spre integrarea celor doua companii are loc la un an de la data la care Deutsche Telekom cumpara primul pachet de actiuni al OTE.

In timp, spun reprezentantii celor doua companii telecom, supravegherea si managementul retelelor celor doua companii se va integra si mai puternic, pentru a reduce costurile. “Lucrurile sunt inca la inceput”, spun oficialii Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom si OTE au organizat un eveniment media dedicat exclusiv jurnalistilor din Europa de sud-est, din tarile in care Deutsche Telekom a intrat prin intermediul OTE. Cel mai mare numar de jurnalisti invitati de cele doua companii este din Grecia si Romania, dar la Bonn au venit si reprezentanti din Bulgaria, Albania si FYROM – carora li s-au alaturat si oficiali ai companiilor telecom din fiecare tara. Spre exemplu, din Romania participa la eveniment directorii generali ai Romteleocom si Cosmote. In total, delegatia din jurnalisti si reprezentanti ai companiilor OTE depaseste 100 de persoane.

In cursul acestei zile, oficialii Deutsche Telekom si OTE vor oferi detalii despre subiecte precum interconectarea retelelor ceolor doua grupuri, lansarea iminenta a Apple iPhone in Grecia sau Bulgaria.

Timp de o ora si jumatate, jurnalistii din Europa de est se vor intalni cu Guido Kerkhoff – membrul in boardul DT pentru Europa de sud est, Hamid Akhavan – membru in boardul DT si responsabil de T-Mobile, Cristopher Schlaffer – responsabil de produsele DT si Panagis Vorloumis – presedintele OTE.

In cadrul acestei intalniri, cei patru oficiali ar putea anunta detalii despre planurile de integrare ale DT si OTE si eventualele schimbari pe care le-ar putea aduce in tari precum Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO