ZF 24

Dinu, CEO Domo: Am închis 20 de magazine, dar vânzările cresc

Foto Bogdan Iordache

Dragoş Dinu

Autor: Cristina Roşca

03.07.2013, 21:53 1063

Dragoş Dinu, executivul care a preluat la începutul anului funcţia de CEO al retailerului electroIT Domo, spu­ne că la jumătatea anului afacerile com­paniei sunt pe plus după ce au fost în­chise 20 de magazine fie prea mici, fie neprofi­ta­bile. Reţea­ua nu­mă­ră acum aproxi­mativ 100 de magazine.

„Cifra de afaceri (pen­­­tru maga­zi­nele fizi­ce, nu şi pentru ope­ra­ţiu­­nile online - n.red.) din acest an va fi în li­nie cu cea din 2012 sau poa­te puţin peste. La ni­velul primelor şas­e luni sun­tem peste anul trecut deşi avem cu 20 de magazine mai pu­ţin. Acest lu­cru înseamnă că vânzările pe metru pătrat au avansat.“ El nu ofe­ră însă alte cifre. Afacerile totale ale Domo în 2012 sunt estimate la cir­ca 100 mil. euro, însă compania nu a făcut public bi­lanţul oficial pe anul trecut.

Domo a trecut printr-un amplu pro­­ces de restructurare în ultimii ani pen­tru a-şi salva operaţiunile, iar în pre­zent Dinu spune că mai sunt doar două-trei unităţi care sunt analizate pentru o eventuală închidere.

„Ne gândim la po­si­bilita­tea în­chiderii, însă nu îna­in­te de a încerca toate mă­su­rile de vânzări şi mar­ke­ting pentru a le salva. Vrem să vedem dacă exis­tă sau nu poten­ţial.“ Criza finan­ciară a lovit din plin in­­dustria de electroIT care a pierdut aproa­pe jumă­ta­te din valoare în criză. Anul trecut pia­ţa bunurilor de folo­sin­ţă îndelungată a fost estimată la 1,4 mld. euro, în creştere cu 2% faţă de anul anterior.

În acest context Domo nu se va ex­­tin­­de agresiv, urmând a deschide cel mul­t două magazine noi în 2013. Vor avea loc însă două mutări după cele şase operate de la începutul anului.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO