Prima pagina

Diverta inchiriaza spatiul fostului magazin Eva; cel mai scump contract din istoria grupului

11.04.2008, 12:52 65

Reteaua Diverta, parte a grupului RTC Holding a semnat un contract pentru inchirierea spatiului comercial ocupat de fostul magazin Eva de pe bulevardul Magheru, din Bucuresti, cu fondul de investitii Bluehouse Capital, pentru 20 de ani, a anuntat astazi compania. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.
Spatiul are 1.800 de metri patrati si reprezinta cel mai scump contract de acest tip din istoria grupului, potrivit CEO-ului Diverta, Dan Rosu.
"Este cel mai important spatiu stradal de retail din Romania in acest moment, iar magazinul pe care il vom deschide aici va genera cel mai mare rulaj din toata reteaua Diverta", a declarat Dan Rosu.
Pentru spatiul de la Eva, negocierile s-au purtat mai mult de 9 luni, in contextul in care au existat contraoferte puternice, se mentioneaza in comunicat.
"Unul dintre cele mai mari grupuri de fashion retail din Europa si mai multe institutii bancare au venit la negocieri; Comisia Europeana a fost, de asemenea, interesata de spatiul de la Eva, care are o vizibilitate foarte buna si acces extrem de facil. Am ales sa semnam cu Diverta", a declarat Bogdan Jigman, Sales&Marketing Developer al Bluehouse Capital.
Reteaua Diverta a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 46,5 milioane de euro, cu 20% mai mult fata de anul anterior.
Produsele de papetarie si cartile au adus fiecare cate 25% din veniturile retelei, vanzarile de carte obtinand o crestere cu 39% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO