ZF 24

Divizia de investitii a Bancii Mondiale are un portofoliu de finantari in Romania de 630 mil. euro

11.03.2009, 13:10 45

Ana Maria Mihaescu, seful International Financial Corporation (IFC) in Romania, divizia de investitii a Bancii Mondiale, spune ca finantarile acordate de institutie in Romania sunt de 480 mil. euro – expunere directa pe sectorul financiar si 150 mil. euro – expunere in sectorul economic, adica bani acordati in economia reala, companiilor.

"Portofoliul IFC in Romania nu este mare, de-a lungul timpului am avut si dimensiuni mai mari", spune Mihaescu, care a precizat ca exista facilitati de credit pe care companiile din Romania le pot accesa.

Unul din aceste instrumente este trade finance facility. "Am extins aceasta facilitate de la 500 de milioane la 3 miliarde de euro", precizeaza Mihaescu.

Reprezentantii IFC au purtat discutii la Bucuresti cu Guvernul si BNR in vederea unui acord pentru a vedea “cum se poate coopera pentru sustinerea sectoarelor din economia romaneasca”.

Saptamana trecuta oficialii Bancii Mondiale, BERD si BEI au anuntat un ajutor de 24,6 miliarde de euro pentru a raspunde cerintelor tarilor din Europa de Est. “Aceste programe se vor duce in acele tari unde credem ca iesirea din criza le-ar fi mai usoara cu un astfel de ajutor”, spune Mihaescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO