ZF 24

Doi executivi de top parasesc Dell in urma restructurarii companiei

04.01.2009, 14:53 13

Doi oameni din top managementul Dell, al doilea mare producator mondial de PC-uri, vor parasi compania americana in urma celui de-al doilea program de restructurari de cand Michael Dell s-a intors in functia de CEO, scrie presa internationala.

Mike Cannon, presedintele diviziei de operatiuni globale, si Mark Jarvis, directorul de marketing, au fost recrutati in incercarea de a relansa Dell in lupta cu rivalul Hewlett-Packard (HP).

Plecare celor doi survine la mai putin de doi ani de cand Michael Dell le-a oferit prime de instalare de 2 mil. dolari, respectiv 250.000 de dolari.

HP a trecut printr-un program de reducere a cheltuielilor si a reusit sa isi creasca nivelul cotei de piata de cand Mark Hurd a fost numit in functia de CEO in septembrie 2006. Patru luni mai tarziu, Michael Dell a revenit la conducerea companiei sale. Dell a disponibilizat peste 8.000 de angajati anul acesta si a cerut angajatilor sa isi ia pana la cinci zile concediu neplatit, in incercare de a reduce si mai mult cheltuielile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO