ZF 24

Doi militari români au murit în Afganistan

23.06.2010, 19:57 18

Doi militari români au decedat, miercuri, în Afganistan, după ceautovehiculul de tip Humvee în care se aflau a fost ţinta unui ataccu un dispozitiv improvizat acţionat de la distanţă. Potrivit MApN,cei doi militari făceau parte din Batalionul 33 Manevră, dislocatîn Afganistan şi au căzut la datorie, miercuri, 23 iunie, ora 14.30(ora României), informează Mediafax.

"Sergentul major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudăexecutau o misiune de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. Laaproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEEîn care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv explozivimprovizat, acţionat de la distanţă. În urma deflagraţiei, cei doimilitari şi-au pierdut viaţa", precizează MApN.

Sergentul major Dan Ciobotaru, promoţia 2007, avea 28 de ani şiera necăsătorit. Caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 36 de ani,era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1996, eracăsătorit şi avea doi copii. Mai multe despre moartea celor doi militariromâni citiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO