ZF 24

E.ON investeşte 13,5 mil. lei în modernizarea reţelei de gaz din Cluj-Napoca

E.ON investeşte 13,5 mil. lei în modernizarea reţelei...

Autor: Laurentiu Cotu

23.07.2013, 13:38 197

Compania E.ON Gaz Distribuţie derulează la Cluj un program de investiţii în valoare de 13,5 mil. lei (aproximativ 3 mil. euro) pentru modernizarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale.

Astfel, în cadrul acestui program se vor moderniza circa 35 de kilometri din reţeaua de distribuţie gaze naturale a municipiului Cluj-Napoca, în principal pe străzile Republicii, Donath, Andrei Mureşanu, Scorţarilor, E. Grigorescu, Alexandru Vlahuţă, Calea Mănăştur, Calea Turzii şi Câmpului.

Potrivit reprezentanţilor companiei E.ON, lucrările de înlocuire a conductelor şi branşamentelor de pe strada Republicii se vor finaliza în luna august, urmând ca până la începutul lunii septembrie carosabilul din zonă să fie refăcut integral şi readus la starea iniţială.

Conform unor informaţii anterioare, E. ON Gaz Distribuţie va investi în total 54,8 mil. lei (peste 12 mil. euro) în reţeaua de gaz din Cluj, astfel că, până în anul 2015 vor fi modernizate conductele şi branşamentele de pe 50 de străzi din municipiu.

Proiectul de modernizare este realizat atât din surse proprii ale companiei E. ON Gaz Distribuţie (38,3 mil. lei), cât şi din fonduri nerambursabile (16,5 mil. lei), provenite din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin intermediul Programului Operaţional Sectorial ’’Creşterea Competitivităţii Economice”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO