ZF 24

Edenred România, unul dintre emitenţii de tichete vizaţi de o investigaţie a Consiliului Concurenţei: Am colaborat foarte bine cu inspectorii, punându-le la dispoziţie, în termenul indicat, toate materialele solicitate

Edenred România, unul dintre emitenţii de tichete...

Autor: Roxana Rosu

10.07.2023, 14:08 214

Reprezentanţii Edenred România, unul dintre emitenţii de tichete de masă  vizaţi de o invetigaţie a Consiliului Concurenţei, au declarat că firma a colaborat foarte bine cu inspectorii în timpul controlului efectuat la finalul lunii iunie, punându-le la dispoziţie, în termenul indicat, toate materialele solicitate.

” Rămânem, în continuare, la fel de deschişi la cooperare, pentru orice informaţii necesare”, arată declaraţia trimisă de Edenred ca reacţie la anunţul Consiliului Concurenţei privind investigaţia de pe piaţa tichetelor.

Autoritatea în domeniul concureţei a anunţat săptămâna trecută că a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania şi Up România, având indicii că firmele şi-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitaţii, precum şi la stabilirea nivelului comisioanelor.

”Există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înţeles să fixeze preţurile de vânzare şi cumpărare şi alte condiţii de comercializare a tichetelor, dar şi să îşi împartă piaţa serviciilor de emitere şi comercializare a acestora. Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania şi Up România şi-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitaţii la care au participat, precum şi la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate”, se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

În replica, Edenred România a anunţat că ”Edenred România operează într-un ecosistem amplu, ce reuneşte numeroşi stakeholderi, şi este firesc să fim aproape de instituţiile statului pentru sesiuni de rutină şi acţiuni de orice natură. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la finalul lunii iunie, cu ocazia vizitei echipei din cadrul Consiliului Concurenţei, când am colaborat foarte bine cu inspectorii, punându-le la dispoziţie, în termenul indicat, toate materialele solicitate”.

Compania a declarat că îşi desfăşoară activitatea respectând cele mai înalte principii şi standarde etice şi de lucru, în beneficiul clienţilor, al partenerilor privaţi şi publici şi al utilizatorilor produselor din portofoliu, precum şi în scopul unei bune desfăşurări a tuturor programelor dezvoltate sau susţinute de companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO