ZF 24

Efectele concedierilor şi provizioanelor mai mici încep să se vadă: BCR a făcut profit de 560 mil. lei

Andreas Treichl, Erste Group

Andreas Treichl, Erste Group

Autor: Ciprian Botea

31.10.2013, 00:08 16

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţă, a obţinut în primele nouă luni un profit net de 560 milioane de lei (127 mil. euro), datorită rezultatului excepţional din trimestrul al doilea generat de eliberarea unor pasive fiscale amânate.

Profitul net din perioada iulie-septembrie a fost de numai 4,8 milioane de lei (un milion de euro), în condiţiile în care veniturile au continuat să scadă. Banca a rămas totuşi pe profit în trimestrul al treilea pentru că provizioanele de risc s-au diminuat cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 542 mil. lei, iar în paralel cheltuielile operaţionale au continuat să scadă pe fondul programului de restructurare a băncii.

„Eforturile de redresare a băncii devin vizibile: restructurarea afacerii este finalizată, stocul total de credite neperformante a scăzut pentru prima oară din anul 2008, iar portofoliul de credite se reechilibrează în favoarea creditelor acordate în monedă locală“, a declarat Tomas Spurny, preşedintele executiv al BCR.

Cheltuielile operaţionale au însumat 375 mil. lei în perioada iulie-septembrie, iar raportul cost/venit a coborât la 37,5% la sfâr­şitul lunii trecute. Oficialii băncii se aşteaptă ca efectele programului de restructurare să devină şi mai vizibile anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO