ZF 24

Einhell Romania estimeaza afaceri in crestere cu 25-30%

30.01.2008, 17:17 41

Furnizorul de echipamente electrice si de gradina Einhell Romania mizeaza pe o cifra de afaceri de 19 milioane euro in acest an, in crestere cu 25-30%, datorita extinderii retelei de parteneri pentru distributia produselor, a declarat pentru Mediafax Bogdan Baltac, directorul general al firmei.

Filiala companiei germane Einhell in Romania a inregistrat anul trecut o majorare de 50% a cifrei de afaceri, la 15 milioane de euro, pe fondul dezvoltarii magazinelor de tip "do-it-yourself", a cresterii numarului de distribuitori din teritoriu, precum si lansarii unor noi game de produse, potrivit lui Baltac.

Einhell Romania a alocat in 2007 peste trei milioane de euro, din fonduri proprii, pentru finalizarea unui centru logistic, construit intr-un parc industrial, in apropiere de Bucuresti. Investitia cuprinde un depozit, birouri si un centru de service.

Potrivit lui Baltac, firma nu intentioneaza sa achizitioneze sau sa construiasca alte centre in urmatorii doi ani.

"In 2008 vom continua investitiile, in special in promovarea noilor game de produse si extinderea retelei de distribuitie", a afirmat Baltac.

Einhell comercializeaza, prin intermediul mai multor parteneri, peste 400 de produse semi-profesionale si de bricolaj pentru casa si gradina, pentru care asigura service si piese de schimb.

Principalii parteneri ai firmei sunt retelele de magazine "do-it-yourself" Praktiker, Bricostore, Hornbach, Baumax, retelele Cash & Carry Metro si Selgros, alaturi de hypermarketuri precum Real, Carrefour, Cora si Kaufland. Firma colaboreaza la nivel local cu circa 200 de distribuitori independenti.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO