ZF 24

eMAG a deschis un hub de programare la Craiova şi vrea să angajeze 20 de oameni până la începutul anului viitor

Hub-ul eMAG de la Craiova are în prezent şapte angajaţi

Hub-ul eMAG de la Craiova are în prezent şapte angajaţi

Autor: Corina Mirea

21.08.2013, 00:08 393

Magazinul online eMag, cel mai mare jucător din industria locală de retail online IT&C, a deschis în urmă cu trei săptămâni un hub de programare la Craiova şi are în plan ca până în februarie 2014 să angajeze circa 20 de specialişti în IT. Până în prezent, magazinul,al cărui acţionar majoritar este grupul Naspers din Africa de Sud, cu o cifră de afaceri de 162 mil. euro în 2012, a recrutat şapte oameni, cei mai mulţi având o experienţă în IT de doi până la patru ani.

„Nevoia de a angaja personal a fost şi este destul de mare în zona de programare. Avem nevoie din ce în ce mai mult de oameni care să gestioneze platforma eMAG şi care să fie capabili să facă dezvoltare de software în aşa fel încât serviciile noastre să se diversifice. Iniţial, am căutat oameni din Bucureşti, dar firmele de recrutare cu care am lucrat ne ofereau destul de multe CV-uri ale unor candidaţi din afara Capitalei. Am încercat să îi convingem să se relocheze şi când am văzut că sunt reticenţi am zis să mergem noi la ei“, spune Tudor Manea, IT&Software develop­ment director în cadrul eMAG, care are în prezent circa 500 de angajaţi (20% dintre ei fiind IT-işti).

El mai precizează că decizia de a deschide un hub la Craiova a fost influenţată în bună parte şi de distanţa relativ mică dintre cele două oraşe. În plus, la Craiova se află şi unul dintre cele zece showroom-uri ale magazinului online situat foarte aproape de noul hub de 200 de metri pătraţi închiriaţi de eMAG într-o clădire de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO