ZF 24

Enel a raportat profit operaţional de 289 mil. € în România. „Nu mai investim în producţia de energie“

Enel a raportat profit operaţional de 289 mil. € în...

Autor: Roxana Petrescu

13.03.2014, 00:08 428
Fulvio Conti, CEO al grupului italian de utilităţi Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie din România, spune că are încredere că firma pe care o reprezintă va avea câştig de cauză în faţa Curţii de Arbitraj de la Paris în procesele pe care le are cu statul român privind neîndeplinirea unor clauze din contractele de privatizare. În timp ce autorităţile dau asigurări că Electrica are de luat sute de milioane de euro din procesele cu companiile străine din energie, statul deja a pierdut o parte din procesele cu Enel, spun reprezentanţii grupului de utilităţi.
 
 
„Credem că problemele au fost puse greşit. Sunt destul de încrezător în verdictul Curţii de la Paris privind procesele cu statul român“, a declarat Fulvio Conti, CEO al Enel, companie care anul trecut a raportat venituri de 80,5 mld. euro şi un profit net de 3,2 mld. euro. Enel a preluat prin intermediul proceselor de privatizare trei companii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice în România şi anume fostele Electrica Banat, Electrica Dobrogea şi Electrica Muntenia Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO