ZF 24

Exclusiv ONLINE - Capricii de milionar: case in care sa incapa iahtul si insule unde sa nu existe tantari

Capricii de milionar: case in care sa incapa iahtul si insule unde sa nu existe tantari
23.03.2010, 00:00 70

Chiar si pentru cei bogati achizitia unei case sau a uneiproprietati poate fi dificila, in pofida milioanelor din cont carear trebui sa elimine orice obstacol. Daca banii nu reprezinta oproblema, atunci ce?

Unui om de afaceri arab foarte bogat ii este prezentata o casa depe The Bishop Avenue, o zona faimoasa din nordul Londrei presaratacu miliardari, scrie Financial Times.

Proprietatea este o incantare pentru ochi: o casa unicat, undeluxul este la el acasa, dotata cu toate cele necesare si chiar maimult - de la sistem de securitate de ultima generatie, lafacilitati pentru relaxare si timp liber, si bineinteles o locatiepe masura.
Cu toate acestea, omul de afaceri nu este multumit. Piscina nu estesuficient de mare, iar cei sase subalterni cu siguranta nu au locaici. Intalnirea este sortita esecului.

Aceasta experienta nu este unicat, chiar si in conditiile actualeicrize financiare de la nivel mondial. In toate colturile lumiiastfel de "incidente" au loc.
Indivizi extrem de bogati, dispusi sa plateasca sume cu pana lasapte zerouri, pentru ca banii nu sunt o problema, nu reusesc sagaseasca proprietati care sa satisfaca toate cerinteleextravagante.

Case de poveste

Casele pe care miliardarii le doresc pot parea luate dinpovesti. Un cumparator dorea o proprietate care sa ii permita saisi afiseze yachtul de 15 metri in interior. Un altul dorea sagaseasca mai multe case alaturate - una pentru parinti, o altapentru copii. Un altul, mai exotic, dorea sa gaseasca o insulatropicala, unde nu exista tantari.
Printre cele mai cautate locatii de catre miliardari se numaraLondra, zona rurala a Marii Britanii si sudul Frantei. Ofertalimitata este principalul dezavantaj, in special in cazulLondrei.
"Una dintre cele mai des invocate cerinte este vedere catre HydePark. Nu exista insa suficiente strazi pentru ca noi sa putemindeplini acest vis fiecarui arab bogat", spune Tracy Kellett,proprietarul BDI Home Finders, organizatie partenera Camerei deComert si Industrie Arabo-Britanice.
Roarie Scarisbrick, de la compania de consiliere imobiliara pentrucei bogati Property Vision, afirma ca "departamentele din Rusia,India si Orientul Mijlociu ale Property Vision sunt mai ocupate caniciodata, clientii fiind dispusi sa plateasca pana la 100 mil.lire pentru a profita de cele mai bune preturi din ultimul deceniusi pentru a-si putea achizitiona o casa de vis la Londra".
Criza pare ca a trecut peste ei, fara a-si lasa amprenta.

Bani sunt dar case nu?

In timp ce oamenii isi pierd casele si se vad nevoiti salocuiasca la rude, in masina sau chiar pe strada, in lumeabogatilor trendul este urmatorul: numarul miliardarilor creste, sicresc si pretentiile oligarhilor rusi sau a printilor arabi.
Acesti factori provoaca o criza pe piata imobiliara de lux. Case pegustul acestei clientele exclusiviste sunt din ce in ce mai greu degasit.
"In conditiile actualei crize economice casele de pe piataimobiliara de lux par a se fi evaporat. In urma cu un an, oproprietate de 150 de milioane de lire sterline in sudul Frantei arfi fost usor de gasit. Astazi lucrurile s-au schimbat", afirma LucyRussell, managing director al agentiei internationale de cautare indomeniul imobiliar Quintessentially Estates.
"Numarul milionarilor si miliardarilor de la nivel mondial acrescut puternic in ultimul deceniu. Rusii erau o forta importantape piata imobiliara de la Londra, apoi s-au mutat in sudul Frantei.Acum ne indreptam atentia spre India. Aici numarul de miliardarieste asteptat sa se tripleze in urmatorii ani, iar indienii au oafinitate pentru Marea Britanie, si vor dori sa cumpere proprietatiaici", completeaza Camilla Dell, managing partner al Black BrickProperty Sollutions, agentie din Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO