ZF 24

Ezio Salvai, noul preşedinte al Intesa Sanpaolo Bank Romania după retragerea lui Giovanni Battista Ravasio

Ezio Salvai, noul preşedinte al Intesa Sanpaolo Bank...

Autor: Roxana Rosu

24.07.2017, 13:20 253

Ezio Salvai este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, în locul lui Giovanni Battista Ravasio, care a decis să se retragă după 14 ani şi mai multe mandate la conducerea băncii.

Ezio Salvai a ocupat anterior poziţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, funcţia lui fiind preluată acum de Giampiero Trevisan.

Giovanni Battista Ravasio, de profesie economist, are o carieră internaţională vastă, ocupând poziţii decizionale în diferite instituţii europene şi româneşti. A fost director general al D.G. EcFin din cadrul Comisiei Europeane, membru al Consiliului de Administraţie al Centrului Român de Politici Economice-CEROPE, membru al Consilului de Administraţie al Fondului de Investiţii Proprietatea şi preşedinte al European Investment Fund.

La rândul lui, Ezio Salvai cunoaşte foarte bine piaţa bancară din România, unde în perioada 2011 - 2013 a fost Director General şi membru al Consiliul de Administraţie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar din 2013 până în prezent a fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii. El şi-a început experienţa bancară în anul 1972, în cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino şi a fost implicat în diverse funcţii executive, atât în Italia, cât şi pe plan internaţional, în prezent fiind preşedintele Consiliului de Supraveghere al mai multor bănci din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo. Din 2004, Ezio Salvai este Cavaler al Republicii Italiei fiind decorat cu Steaua Solidarităţii.

Noul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie este la al treilea mandat de membru  al Consiliului de Administraţie al bancii, pentru primul mandat fiind numit în 2010. Totodată, a deţinut funcţii de preşedinte al Comitetului de Audit şi de membru in Consiliile de Administraţie ale unor bănci din Grupul Intesa Sanpaolo din Europa Centrală şi de Est şi din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. De profesie economist, cu specializare în activitatea bancară şi tranzacţionările pe bursă, dl. Trevisan are o experienţă bancară de peste 40 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO