ZF 24

Fair Play istoric: MCCain isi indeamna sustinatorii sa-l sprijine pe Obama

Fair Play istoric: MCCain isi indeamna sustinatorii sa-l sprijine pe Obama
05.11.2008, 13:33 18

"Ne-am luptat, si ne-am luptat in maniera cea mai dura posibil. Si pentru ca am esuat, acest esec este al meu, nu al vostru", a declarat republicanul John McCain in fata sustinatorilor sai, la Phoenix, capitala statului Arizona, dupa ce a devenit clar ca a fost invins in alegerile prezidentiale.

"Poporul american si-a spus parerea si si-a spus-o foarte clar", a adaugat MC Cain, in varsta de 72 de ani.

Fostul candidat republican a vorbit despre caracterul istoric al acestor alegeri. "Recunosc semnificatia aparte pe care o au pentru americanii de culoare", a adaugat el, reamintind ca, in urma cu un secol, presedintele Theodore Roosevelt, a socat numerosi americani, invitand un afroamerican la Casa Alba.

"America de astazi se afla la ani-lumina de intoleranta cruda si abominabila din acele vremuri. Alegerea unui american de culoare la presedintia SUA este cea mai mare dovada", a spus MCCain. "Este o perioada dificila pentru tara noastra. Si promit in aceasta seara sa fac tot posibilul pentru a-l ajuta (pe Obama - n.n.) sa depasim incercarile care ne asteapta", a adaugat el, indemnandu-si sustinatorii sa procedeze la fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO