ZF 24

Farmecul Evului Mediu, astăzi: cele mai frumoase 10 orăşele construite pe vârfuri de deal. Galerie FOTO

1. Èze, Franţa Èze este un sat din departamentul Alpes-Maritimes situat în sudestul Franţei, la scurtă distanţă de oraşul Nice. Localitatea turistică de pe Riviera Franceză este renumită pentru priveliştea oferită de la înălţime. Èze este ticsit de magazine, galerii de artă, hoteluri şi restaurante care atrag anual mulţi turişti. Satul a devenit un muzeu datorită faptului că nu mai locuiesc în el decât câţiva rezidenţi.

Oraşe medievale

Autor: Octavian Calei

21.07.2013, 18:14 3383

Satele şi oraşele adăpostite la înălţime pe vârfurile dealurile au devenit unele dintre cele mai „vânate” locaţii de către agenţiile de turism graţie experienţei unice a incursiunii în Evul Mediu, scrie site-ul theworldgeography.com.

Localităţile construite pe vârfurile dealurilor sunt în mare parte sate sau oraşe medievale, fiind plasate strategic pentru a fi ferite de invadatori. Astfel că în interiorul acestora găsim o lume de poveste, cu clădiri specifice Evului Mediu, străduţe înguste şi privelişti fermecătoare a văilor din împrejurimi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO