ZF 24

FBI ancheteaza companiile financiare aflate in criza

24.09.2008, 11:48 16

Pe langa incercarile de salvare a companiilor financiare de la colaps, guvernul american, prin Biroul Federal de Investigatii (FBI), ancheteaza o serie de mari institutii financiare pentru a vedea care sunt motivele pentru care acestea au intrat in criza, informeaza EasyBourse.com.

Conform televiziunii CNN, 26 de companii de pe Wall Street au intrat in vizorul FBI, printre acestea aflandu-se bancile ipotecare Freddie Mac si Fannie Mae, banca de investitii Lehman Brothers si asiguratorul AIG.

Anchetele deschise de Lehman Brothers se concentreaza mai ales asupra eventualelor fraude si a posibilelor actiuni de "dezinformare" venite din partea executivilor companiilor.

Anchetele vin intr-un moment destul de sensibil, in care seful Trezoreriei americane Henry Paulson si seful Rezervei Federale americane Ben S. Bernanke spera sa treaca prin Congresul american aprobarea formarii unei institutii care sa preia activele toxice, neperformante, ale bancilor aflate in impas ca urmare a crizei financiare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO