ZF 24

Fed-ul ar fi cerut bancilor sa pastreze tacerea in legatura cu rezultatele "testelor de stres"

10.04.2009, 09:38 17

Rezerva Federala americana ar fi cerut Goldman Sachs, Citigroup si altor banci sa pastreze tacerea in privinta rezultatelor "testelor de stres" care ar fi trebuit sa arate capacitatea bancilor de a trece de recesiune, au declarat pentru Bloomberg, surse apropiate situatiei.

Fed-ul doreste astfel sa se asigure ca nicio informati nu va iesi la suprafata inainte ca bancile sa isi anunte rezultatele financiare. In caz contrar, bancile ar putea inregistra caderi puternice la bursa, fiind considerate incapabile de a trece de criza.

"Daca permiti bancilor sa vorbeasca despre rezultate, oamenii vor presupune ca cele care nu au oferit detalii despre ele sunt pe cale sa esueze", a declarat Paul Miller, analist in cadrul FBR Capital Markets.

Autoritatile americane folosesc testele pentru a determina daca cele mai mari 19 banci americane au destul capital pentru a acoperi pierderile din imprumuturi in urmatorii doi ani, in cazul in care economia americana se contracta, somajul creste, iar preturile de pe piata imobiliara continua sa scada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO