Filantropia, cea mai veche maternitate din România, a ajuns la 200 de ani. Peste 3.300 de naşteri şi 1.300 de intervenţii ginecologice au loc anual

1 oct 2013 Autor: Ioana David

Filantropia, cea mai veche maternitate din România, a ajuns la 200 de ani de existenţă, iar în prezent este sub administrarea Primăriei Generale a Capitalei.

Anul trecut aici au avut loc 1.300 de intervenţii ginecologice, 1.400 de operaţii cezariene şi 3.308 de naşteri. În ultimii zece ani, maternitatea a atras investiţii de peste 7 mil. euro, în principal prin intermediul unui program al Ministerului Sănătăţii derulat împreună cu Banca Mondială dar a obţinut bani şi de la Primărie.

“Spitalul Filantropia are o capacitate de 211 paturi cu un bloc operator unde, în anul 2012, s-au realizat 1.300 de intervenţii ginecologice.  Un bloc de naşteri cu patru săli de travaliu şi o sală de operaţii unde s-au realizat 1.400 de operaţii cezariene şi un număr de 3.308 de naşteri. Pentru pacientele cu complicaţii asociate patologiei ginecologice si obstetricale, clinica are o secţie de terapie intensivă, cu o capacitate de 15 paturi”, a spus Gheorghe Peltecu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia.

Istoria Filantropia începe în 1813 când începe construcţia spitalului pentru ca doi ani mai târziu să se deschidă cu 20 de paturi disponibile.

Este primul spital de caritate din România care primeşte bolnavi fară distincţie de “naţionalitate, clasă, religie sau patimă” şi fără plată.

 
Cuvinte cheie:
maternitate
, nastere
, romania
, interventii
, spital

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide