ZF 24

Firma de avocatură Dentons a asistat Hidroelectrica în oferta publică iniţială de 1,9 miliarde de euro

Firma de avocatură Dentons a asistat Hidroelectrica în...

Autor: Roxana Rosu

10.07.2023, 14:37 881

O echipă transfrontalieră a firmei globale de avocatură Dentons a oferit consultanţă către Hidroelectrica în cadrul ofertei publice iniţiale în valoare de 1,9 miliarde de euro, , urmată de listarea pe Bursa de Valori Bucureşti, şi care a rezultat într-o capitalizare de 9,4 miliarde de euro.

„Această listare cheie a fost posibilă prin efortul colaborativ al echipei Hidroelectrica, acţionarului vânzător, intermediarilor, consultanţilor, autorităţii de reglementare şi tuturor părţilor implicate, pe care le felicit pentru acest succes. În calitate de consultant juridic al emitentului, suntem mândri de rolul nostru important în finalizarea cu succes a acestui IPO, care demonstrează capacitatea Dentons de a duce la bun sfârşit tranzacţii complexe de pieţe de capital. Iar ca român sunt mândră că am contribuit la scrierea istoriei pe Bursa de Valori Bucureşti.”,a declarat Loredana Chitu, coordonator al departamentului de piaţă de capital al Dentons Bucureşti şi co-lider al echipei Dentons care a oferit consultanţă în acest proiect

Tranzacţia a fost anunţată pe 6 iunie 2023, preţul fiind stabilit pe 5 iulie 2023, iar prima zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti va fi 12 iulie 2023.

Hidroelectrica este principalul producător de energie electrică din România cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile şi una dintre cele mai mari companii producătoare de energie hidroelectrică din Europa.

„Doresc să mulţumesc profesioniştilor din echipa Dentons, consultantul nostru juridic în acest proiect, condusă de Loredana Chitu. Avocaţii Dentons au contribuit la acest IPO nu doar cu expertiza lor de vârf, dar şi cu energie, o atitudine constructivă şi mult efort.”, a declarat Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica.

Fondul Proprietatea , fond de investiţii alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L., a acţionat ca vânzător în această tranzacţie.

Dentons a fost consultantul juridic al emitentului pe aspecte de drept român, american şi englez. Citigroup Global Markets AG, Erste Group Bank AG, Jefferies International Limited şi Morgan Stanley International SE au acţionat în calitate de coordonatori globali comuni în legătură cu oferta; Banca Comercială Română S.A., Barclays Bank Ireland PLC, BofA Securities Europe SA, UBS Europe SE, UniCredit Bank AG şi Wood & Company Financial Services, a.s. au acţionat în calitate de codeţinători ai registrului de subscrieri; şi Auerbach Grayson, BRD - Groupe Société Générale, S.S.I.F. BT Capital Partners S.A. şi S.S.I.F. Swiss Capital S.A. au acţionat în calitate de intermediari coordonatori.

Cameron Half, partener în Londra, avocat specializat în valori mobiliare US şi pieţe de capital, care a condus de asemenea echipa Dentons, a declarat: „Suntem foarte încântaţi că am asistat Hidroelectrica în această tranzacţie de referinţă. Am demonstrat din nou capacitatea echipei Dentons de a pune la dispoziţie resurse multijurisdicţionale în tranzacţii complexe transfrontaliere, dar mai ales abilităţile noastre cu privire la tranzacţii pe pieţele de capital din Europa Centrală şi de Est (CEE).”

Nik Colbridge, partener coordonator al departamentului de pieţe de capital al biroului din Londra al Dentons, a declarat: „În ciuda dificultăţilor de pe pieţele de capital, am oferit recent consultanţă în cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din zona baltică, iar acum avem privilegiul de a reprezenta această companie de renume în cel mai mare IPO din România. Acest al doilea IPO de top din sectorul energiei regenerabile în care echipa Dentons a oferit consultanţă în aceşti ani volatili demonstrează că, în industria potrivită, tranzacţiile se pot închide cu succes.”

Echipa multijurisdicţională de pieţe de capital a Dentons a fost coordonată de partenerii Loredana Chitu în Bucureşti şi Cameron Half şi Nikolas Colbridge în Londra, lucrând împreună cu Alin Roca (Associate) în Bucureşti şi Pichrotanak Bunthan (Associate) în Londra. Aceştia au beneficiat de implicarea şi suportul unei echipe largi de avocaţi din mai multe arii de practică. Echipa din Bucureşti i-a inclus pe Claudiu Munteanu-Jipescu (Partner), Elena Vlăsceanu (Counsel), Angelica Pintilie (Senior Associate), Alin Dimache (Associate) şi Andrei Marinescu (Paralegal) – toţi Energy, Argentina Rafail şi Cristina Marcu (Counsel), Andreea Predescu (Senior Associate) şi Mihuţ Radu (Associate) – toţi Corporate & M&A, Bogdan Papandopol (Partner), Luiza Onofrei şi Isabela Gheorghe (Senior Associates), Diana Ceparu şi Bianca Isache (Associates) – toţi Real Estate, Oana Vodă (Senior Counsel) - Public Procurement, Simona Marin (Partner), Oana Ionascu şi Maria Tomescu (Counsels), Alin Serea (Associate) – toţi Banking & Finance, Liviu Togan (Partner) şi Andrei Orbeşteanu (Senior Associate) – amândoi Litigation & Dispute Resolution, Simona Moisa (Senior Associate) - Employment, Raul Mihu (Partner) şi Iulia Titirişcă (Associate) - amândoi Competition & Antitrust.

Echipa din Londra a mai inclus pe Alex Brady (Associate), Emer Lynch, Cheryl Yip şi Sarah Abi Raad (Trainees). Consultanţa fiscală pe drept american a fost oferită de Linda Pfatteicher, Partner în biroul din San Francisco.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO