ZF 24

Firma de recrutare Adecco România are un nou CEO: Francesco Zacchetti este numit country manager, după plecarea lui Florin Godeanu

Firma de recrutare Adecco România are un nou CEO:...

Autor: Roxana Rosu

14.06.2023, 15:52 160

Firma de recrutare Adecco România este condusă din 12 iunie de Francesco Zacchetti, după ce plecarea lui Florin Godeanu, care a fost country manager în ultimii 12 ani.

 “Sunt entuziasmat să preiau rolul de Country Manager al Adecco România. Cu peste 4000 de angajaţi temporari şi o prezenţă în 10 oraşe din România, Adecco este unul dintre angajatorii cheie în economia locală. Abia aştept să lucrez îndeaproape cu echipa talentată din întreaga ţară, pentru a ne aduce împreună aportul la succesul companiei, a continua trendul de creştere şi a livra servicii excepţionale clienţilor şi candidaţilor noştri. Împreună, vom consolida poziţia Adecco ca lider în industria soluţiilor pentru forţa de muncă din România." , a declarat Francesco Zacchetti.

El s-a alăturat echipei Adecco Italia în 1998, în calitate de Operations Manager, unde a gestionat cu succes cele 150 de filiale, a supervizat relaţiile cu peste 1000 de clienţi şi a contribuit la generarea a 150 de milioane de euro în venituri.

În 2005, a fost promovat în funcţia de Director General şi CEO al companiei BBD Srl Valve Components.

Înainte de a prelua funcţia de la Bucureşti, el a fost Director de Operaţiuni la SGB Humangest Holding, din noiembrie 2020.

De-a lungul timpului, Francesco Zacchetti a activat în roluri cheie în diverse ţări, precum: Italia, SUA, Rusia, Spania şi Germania.

Florin Godean, 46 de ani, a plecat de la condu­ce­rea firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Adecco Ro­mâ­nia, a doua cea mai mare com­panie de profil de pe piaţa locală, pentru o poziţie de con­sultant în cadrul Orga­nizaţiei Internaţionale pen­tru Migraţie din România. El a lu­crat timp de 19 ani pentru elve­ţienii de la Adecco.

 Adecco România are circa 160 de angajaţi interni şi aproximativ 4.500 de de angajaţi temporar, externalizaţi către clienţi. În 2021, cele două entităţi ale Adecco în România (Adecco Resurse Umane şi Adecco România) au avut o cifră de afaceri cumulată de 383 de milioane de lei, în creştere cu circa 2% faţă de 2020. Compania este al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar, după Lugera.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO