ZF 24

Fitch a redus ratingul celor mai mari banci grecesti, toate prezente si in Romania

23.10.2009, 15:39 15

Agentia de rating Fitch a revizuit in scadere calificativele acinci banci elene, la o zi dupa o masura similara aplicataratingului de tara al Greciei, se arata intr-un comunicat alinstitutiei preluat de easybourse.

Agentia a redus ratingul de cerdit pe termen lung al bancii destat ATEbank la "BBB", de la "BBB+", cu perspectiva negativa,respectiv calificativul pe termen scurt la "F3", de la "F2", pentrua reflecta perspectiva negativa atribuita ratingului de tara alGreciei.

Totodata, Fitch a reafirmat ratingurile de credit ale NationalBank of Greece (NBG), EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, si PiraeusBank, toate cu perspectiva negativa, dar a redus calificativele desprijin guvernamental ale acestor institutii, alaturi de cel alATEbank, pentru a sublinia reducerea capacitatii guvernului elen dea ajuta aceste banci, indicata joi prin retrogradarea ratingului detara al Greciei, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO