ZF 24

Flamingo International isi va orienta resursele catre activitatea de retail

25.06.2007, 18:31 15

Flamingo isi va orienta resursele catre activitatea de retail din Romania, in acelasi timp urmand sa fie aplicate masuri pentru profitabilizare, printre care vanzarea partiala a activitatilor externe, a sediului central, a proprietatilor real estate si stoparea, momentan, a proiectului Future Shop.
Flamingo International continua politica de orientare a companiei catre profit, printr-un set de masuri specifice menite sa mentina directia de dezvoltare a grupului deja anuntata la sfarsitul anului trecut si confirmata la inceputul acestui an, respectiv dezvoltarea retelei de magazine de suprafata mare Flanco World, se arata intr-un comunicat al retailerul de produse IT&C si electrocasnice transmis astazi Bursei de Valori Bucuresti.
In primul trimestru, Flamingo International a obtinut un profit de 1,3 milioane lei, in conditiile in care veniturile au avansat cu 45,6%, la 105,8 milioane lei (circa 33,2 mil. euro), iar cheltuielile au urcat cu 38%, la 104,57 milioane lei. Cifra de afaceri a grupului s-a majorat cu aproape 47%, de la 69,3 milioane de lei (circa 21,8 mil. euro), in intervalul ianuarie-martie 2006, la 101,8 milioane de lei.
Pentru intregul an, grupul isi propune o cifra de afaceri de 172 milioane de euro, in crestere cu 28%, si un profit net de 400.000 de euro, dupa ce cu un an in urma a raportat pierderi de 19,3 milioane de euro.
Grupul a decis vanzarea subsidiarelor din Serbia si Macedonia, unde isi desfasoara activitatea de opt ani, si va orienta resursele companiei catre planurile de dezvoltare a activitatii de retail din Romania. Grupul va opera in continuare prin subsidiara sa din Olanda ce desfasoara in prezent activitate de distributie.
Flamingo International a anulat datorii ale firmelor pe care le detine in Macedonia si Serbia, in valoare totala de aproape doua milioane de euro, insa aceste subsidiare mai au datorii care se ridica, in total, la peste 840.000 euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO