ZF 24

FMI: Lipsa transparentei politicii salariale ar putea duce la supraincalzirea economiei

23.04.2008, 16:37 14

"Din punctul de vedere al Guvernului, acesta trebuie sa se asigure ca exista un control bun al salariilor, astfel incat cresterea acestora sa nu conduca la presiuni, in contextul in care exista posibilitatea supraincalzirii economiei", a declarat seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania si Bulgaria, Juan Jose Fernando Ansola, citat de Mediafax.

Politica salariala din Romania nu este complet transparenta, avand in vedere ca exista salarii de baza, dar in acelasi timp exista si bonusuri, a mentionat Ansola.

Ansola a spus ca Guvernul de la Bucuresti trebuie sa aiba, pe termen scurt, un control foarte bun al salariilor, tinand cont si de apropierea alegerilor.

El a adaugat ca in ultimii ani cresterea salariilor in sectorul privat a condus la majorarea salariilor in sectorul public, in conditiile in care a existat un flux de forta de munca spre strainatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO