ZF 24

FMI: Pierderile sistemului financiar global, 800 de miliarde dolari

18.03.2008, 11:58 15

Problemele de pe pietele de creditare s-ar putea extinde asupra intregului sistem financiar, ceea ce ar putea determina scaderea valorii contabile a institutiilor americane si globale cu 800 miliarde dolari, a declarat Anoop Singh, director in Fondul Monetar International (FMI), citat de Mediafax.

"Aceasta este o perioada de incertitudine exceptionala. Distributia riscurilor pentru perspectiva SUA este extinsa, iar probabilitatea unor noi socuri care sa conduca la intrarea in recesiune a economiei americane este destul de mare", a afirmat Singh.

Estimarile actuale sugereaza ca sistemul financiar global, respectiv bancile, companiile de asigurari, fondurile de hedging si de pensii s-ar putea confrunta cu pierderi de 800 de miliarde de dolari, in pofida faptului ca unii analisti previzioneaza pierderi de dimensiuni mult mai mari, a adaugat oficialul FMI. Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO