ZF 24

FOCUS: Afaceri in crestere cu peste 53% pentru producatorii de componente auto

27.05.2007, 15:16 18

Cifra de afaceri globala a producatorilor de subansamble auto din Romania va ajunge, in acest an, la 3,68 miliarde de euro, in crestere in crestere cu 53,3% de la 2,4 miliarde de euro anul trecut, iar piata totala, inclusiv vanzarile constructorilor auto, va ajunge la 6,3 miliarde de euro.
Cifra de afaceri a producatorilor de automobile va avansa cu 18%, de la 2,2 miliarde de euro anul trecut, la 2,6 miliarde de euro in acest an.
"Cresterea afacerilor producatorilor de componente se datoreaza dezvoltarii capacitatilor de productie prin aport de capital sau prin reinvestirea profitului. Companiile straine care activeaza pe piata romaneasca acopera cea mai mare parte a cresterii, tendinta care va continua si in anii urmatori pentru ca asistam la o crestere accelerata atat a numarului de companii straine cat si la extinderea capacitatilor de productie detinute de acestea in Romania. Am estimat ca volumul investitiilor straine in producerea de compoenente auto a ajuns pana la sfarsitul anului trecut la 2,5-2,7 miliarde euro", a declarat Constantin Stroe, vicepresedinte al Automobile Dacia si director general al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).
Dezvoltarea afacerilor producatorilor care activeaza pe piata romaneasca si diversificarea retelelor de subfurnizori au condus la un grad de integrare in crestere a subansamblelor autohtone pentru vehiculele produse in Romania, tendinta impulsionata de principalul constructor, Automobile Dacia, care si-a propus un nivel de integrare locala de 80% in anul 2009, fata de 64% anul trecut. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO