ZF 24

Fondul de hedging administrat de un fost dealer de bancă a câştigat 55% într-un an din investiţii în acţiuni

Fondul de hedging administrat de un fost dealer de bancă...

Autor: Roxana Pricop

28.05.2014, 00:08 1565

Fondul Hermes a obţinut cel mai ridicat randament din rândul fondurilor închise de investiţii prin specularea oportunităţilor din pieţele de obligaţiuni şi acţiuni.

„Fondurile închise pe care le administrăm au o politică de investiţii de tip oportunist, cu investiţii pe termen scurt ce urmăresc acele active care au la un moment dat un miss-pricing în piaţă. În ultimele luni au existat oportunităţi foarte bune pe diferite clase de active incluzând aici şi bonduri şi acţiuni. Paradoxal, deşi acţiunile româneşti în an­sam­blul lor nu au performat foarte bine, au existat totuşi unele cu evoluţii spectaculoase. În continuare vor exista oportunităţi pe piaţa românească de acţiuni cu constrângerile obişnuite ce ţin de lichiditatea pieţei“, a spus Dragoş Balaci, preşedintele Atlas Asset Management, administratorul fondului.

Înainte de a intra pe piaţa administrării de active, Dragoş Balaci a fost timp de trei ani dealer-şef la ABN Amro (în prezent RBS Bank). Alţi cinci ani, din 2002 până în 2007, a lucrat ca dealer-şef la Bancpost. El are o experienţă de opt ani în tranzacţionarea valutelor.

Fondul Hermes este unul dintre cele mai exclusiviste fonduri private, având în vedere că o unitate de fond costă peste 142.000 de lei. Fondul dispune de active de 2,4 milioane de lei de la cinci investitori, şi este cel mai aproape de ceea ce pe pieţele externe poartă denumirea de fond de hedging (în traducere fond cu capital de risc). În America managerii acestor tipuri de fonduri sunt printre cele mai populare şi urmărite personalităţi ale pieţelor financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO